Wariant I 2024
459 zł/os. (10-12h)
I Danie:
- Polski tradycyjny rosół królewski podawany w wazach
II Danie:
- Obiad serwowany na paterach 3 rodzaje mięs
– Kotlet de volaille z masełkiem i świeżo siekaną pietruszką
– Grillowana pierś kurczaka w ziołach, polana sosem rozmarynowym
– Stek z karkówki polany sosem, serwowany z blanszowaną cebulką i pieczarkami - Ziemniaki gotowane i opiekane
- Zestaw surówek
Przekąski zimne:
- Tradycyjny schab po warszawsku
- Rolada z boczku faszerowana
- Galantyna z kurczaka faszerowana serem fetą i szpinakiem
- Złocista ryba po japońsku
- Śledzik po szwedzku
- Wariacje drobiowe w galarecie
- Wrap z meksykańskim chili con carne
- Jaja faszerowane pieczarkami w sosie tatarskim
- Sałatka Cezar
- Mix sałat z dressingiem bazyliowym z chrustem z boczku
- Pieczone skrzydełka podane na zimno ze słodko-pikantnym dressingiem paprykowym
- Pieczywo
Dania na gorąco (3 do wyboru):
I gorące danie:
- Kentucky fried chicken (przyrządzana w amerykańskim stylu) – pałka z kurczaka serwowana z 3 dipami (czosnek, BBQ, sweet chili)
lub - Zapiekany filet z serem cheddar, posypany chrustem z boczku w towarzystwie świeżo siekanego szczypiorku
II Gorące danie: (23:00)
- Marynowane szaszłyki wieprzowe podane z tradycyjną włoską focaccią (chrupiące pieczywo z oliwkami, świeżym czosnkiem i ziołami)
lub - Żeberka wieprzowe podane na kapuście przyrządzanej po staropolsku
III Gorące danie: (1:00)
- Zupa gulaszowa
- Żurek na białej kiełbasie podany z jajkiem
- Barszczyk czerwony serwowany z pasztecikiem jeden rodzaj do wyboru:
– mięsny
– pieczarki i ser
– kebab
– szpinak i feta
Napoje:
- Napoje zimne gaz. i ng. – bez ograniczeń
- Kawa, herbata – bez ograniczeń
Dodatkowo m.in. :
- Ciasta – gratis
- Tort weselny – 1 kg/od 130zł
- Stół wiejski – 2000 zł
- Płonąca szynka podawana przez szefa kuchni -25 zł/os.
- Sushi bar 260 szt. (krewetka w tempurze, pieczony łosoś, surimi, wegetariańska) – 1500 zł
Rabaty:
- Poniedziałek – czwartek -10%
- Dzieci do 10 lat, członkowie zespołu muzycznego, kamerzysta i fotograf – 50%